TEL: +385 52 779 208 | GSM: +385 99 7207 106 | EMAIL: info@kabola.hr

Malvazija Amfora

Sorta: Istarska malvazija
Berba: 2009
Alkohol: 14.6 %vol
Šećeri: 2,8 g/l
Ukupna kiselost: 5,0 g/l
Temperatura posluživanja: 16°C

Uz hranu:

Crveno meso, jela sa tartufima, sirevi jače strukture.

Vinifikacija:

Vrenje se odvija u dodiru s kožicom bobica (maceracija) u amfori (posudi od terakote). Nakon 7 mjeseci maceracije u amfori, vino odležava u bačvama od slavonskog hrasta (4000 lit).

Nakon flaširanja vino se afinira u boci u trajanju od 6 mjeseci do godinu dana.

Opis Vina:

Naša Amfora Malvazija je prvi pokušaj na ovim prostorima da ljubiteljima posebnih vina nudimo na kušanje potpuno novu vinsku filozofiju koja je tisućljećima otišla u zaborav. Došli smo u trag prastare recepture i pripremili vino u kojem su davno uživali stari Rimljani i Grci. Ono se vinificira na vlastitim kvascima. U njemu možemo uživati i nakon više godina.

Korištenje amfore u postupku proizvodnje vina omogućilo je podizanje kvalitete same maceracije. Za takvu vrstu vinifikacije koristimo grožđe iz našeg najprestižnijeg vinograda na brežuljku "Stancije". Produžena fermentacija u amforama, počivanje mladog vina bez uklanjanja grožđanih lupina sve do proljeća iskonski su načini pomoću kojih se "grožđe pretvara u vino" , a ne oni pomoću kojih "čovjek proizvodi vino" .

Ovo vino jantarne boje je pravo bogatstvo aroma. Možemo osjetiti od arome prosušenih grožđica i smokava do mekih mednih aroma i konjaka. Vino je bogato, dugotrajno i harmonično. Ljubiteljima autentičnih i nepatvorenih vina preporučujemo ovu Amfora Malvaziju koja, diskretno skrivajući svoje plemenito porijeklo, poziva na kušanje i na razmišljanje o jednostavnim vrijednostima koje nam daruje zemlja.

Ostala Vina